Пошумљавање бивше дивље депоније у Новом Жеднику

7. 11. 2020.

Пошумљавање бивше дивље депоније у Новом Жеднику

Драги пријатељи и љубитељи природе,

Успели смо оно што од старта желимо, а то је да комплетан простор бивше депоније и простор око стадиона у Новом Жеднику пошумимо. Било је много посла, много енергије је утрошено у претходном периоду, али кад видимо резултат не жалимо, него идемо напред.

Данашњом акцијом мењамо слику овог простора из корена, пре годину дана смеће и кесе на све стране, данас клица једне велике, будуће Жедничке шуме.

Велика захвалност за компаније Инфостуд, Норма Груп, Адам Шпед и Континетал, које су се одазвале нашем позиву и које су прихватиле да заједно са нама учествују у акцији пошумљавања, пре свега финансијски, а онда и кроз учествовање својих запослених у истој, њихова помоћ у данашњој акцији је била кључна да све успешно завршимо и да засадимо 750 младица јасена, јавора, платана, брезе, бреста, руја и каталпе.

Хвала свима који су данас били део ове акције, успешно смо завршили све и окупили смо доста младих, позитивних људи који су спремни да делују и да ствари мењају на боље, што и јесте пре свега циљ овог удружења - да делује кроз овакве и сличне акције, како данас, тако и у будућности.

Погледајте још: