400 садница за школске установе

20. 12. 2021.

400 садница за школске установе

Драги пријатељи,

данас и у петак смо се дружили са нашим најмлађим другарима. Имали смо велику жељу да укључимо наше мале другаре и укажемо им на значај озелењавања и чувања наше природе и животне средине. Такође, желели смо да свако од њих засади по једну садницу, да их научимо како правилно засадити и да им укажемо на значај бриге о садницама. Замолили смо наставнике да заједно са ученицима заливају саднице када буде најпотребније, а ми ћемо им обезбедити кантице. Жеља нам је да на часовима биологије, природе и друштва и сличних предмета кроз практичну наставу изведу саднице до самосталности у расту и развоју.

Зато смо организовали акцију по нашим школским установама. Били смо у основним школама: Јован Микић у Теслином насељу, Мајшански пут на Маковој седмици, Матко Вуковић у Малом Бајмоку, Свети Сава у Александрову и Бикову, Боса Милићевић у Новом Жеднику и Пионир у Старом Жеднику.

Помогли смо озелењавање православног гробља у Александрову, Удружење слепих и слабовидих, Центар за породични смештај и усвојење, и можемо да кажемо да нам је после свега пуно срце. Толико позитивне енергије и радости нам даје снагу да наставимо даље.

У ова два дана смо засадили 400 садница јасена, јавора, брезе, сорбуса, храста, чемпреса и стубастих туја.

Све наше идеје и визије о лепшој и здравијој животној средини остварујемо уз помоћ друштвено одговорних компанија које помажу рад организације Зелена оаза. Задовољство је имати такве компаније у својој заједници.

Наравно, ту није крај! Почетком идуће године настављамо даље са свим нашим пријатељима и донаторима озелењавати нашу заједницу, наш град. Желимо Вам срећне празнике, да сви напунимо батерије и да ускоро наставимо да од наше Суботице правимо зелену оазу.

Срдачан поздрав!

Погледајте још: