Најава акције садње на излазу из Суботице према Старом Жеднику

16. 3. 2022.

Најава акције садње на излазу из Суботице према Старом Жеднику

Драги пријатељи,

После мало дуже паузе јављамо се орни и спремни за нове акције.

У Суботу 19. Марта од 11х организујемо прву овогодишњу акцију. Планирамо подизање дрвореда на деоноци пута према Старом Жеднику, дрворед ћемо подизати од излаза из града (фирма Симеx) до кружног тока на ипсилон краку. Ово је наставак акција од јесенас, када смо са ИТСуботица2030 и другим суботичким компанијама садили и озелењавали наш град.

Скуп учесника ће бити од 10:30 до 11х код кружног тока на ипсилон краку. Кренућемо од кружног тока, па идемо ка граду. План је да се засади око 500 садница Гелегуње а дужина деонице је око 2,5 км.

Као што можете видети на слици, већ смо припремили и урадили велики део посла. Компанија Војпут, уз сарадњу ЈП Путеви Србије, помогла нам је много својом механизацијом, покосили су читаву ширину путног појаса, а такодје су нам машинским стврдлом много олакшали посао бушењем и припремањем рупа за садњу. Тиме смо већ велики део терена за садњу припремили. Имамо још посла са копањем рупа на местима на којима машина није могла прићи, а то ћемо бушити на лицу места.

Такодје, Дирекција за управљање путева нам је изашла у сусрет и омогућила да њихови геометри изађу и одраде маркирање путног појаса, те им се овом приликом захваљујемо.

Сви који желе да нам се прикључе у суботу, нека са собом понесу алат за рад, ашове, лопате, мотике. Најпотребнији је ашов, јер ће бити потребе неке рупе проширити или продубити као и ископати на местима где није избушила машина.

Видимо се у суботу, да заједничким снагама наставимо озелењавати и од нашег града правити зелену оазу. Све можемо кад хоћемо!

Живели сви добри људи!

Погледајте још: