Обилазак јесењих садница

2. 4. 2022.

Обилазак јесењих садница

Драги суграђани,

У претходном перидоу имали смо посла на деоницама дрвореда које смо јесенас подигли.

Овим путем желимо да Вас обавестимо шта смо радили, али и да скренемо пажњу на ситуацију коју смо затекли на појединим местима.

Једна ситуација јесте била исправљање садница које је оштетила велика ледена киша, која је била крајем године и која је у граду направила велике проблеме - нажалост није мимоишла ни ове саднице. Добра ствар, није било ломљења и оштећења садног материјала али јесте исправљања садница које су се због тежине ледене кише накривиле. Исправљање је одрађено чим су временски услови дозволили - не заборавимо да смо имали хладан период у јануару и фебруару и да је тек почетком марта земља омекшала, тј није била залеђена.

Друга ситуација због које се и највише обраћамо јесте што је на више места дошло до крађе садница, нажалост навикли смо на разне ситуације али ова је и нас изненадила. Обновили смо саднице, више од десетак садница смо посадили и надамо се да нећемо морати више.

Апелујемо на несавесне грађане, који су долазили у искушење и то радили, да више не раде.

Сви ми који смо дали допринос и учествовали јесенас у акцији смо издвојили своје време, новац и највише жељу да овом граду нешто оставимо, да га обогатимо и дамо му нови, лепши изглед на који ће будуће генерације бити поносне.

Молимо Вас још једном да све дрвореде које подиже Зелена оаза са својим пријатељима чувате и пазите као да су ваши и у вашем дворишту, јер само тако ћемо успети у ономе што смо наумили, а то је лепши, здравији и чисти град за све нас.

Такодје, уз помоћ добровољног-ватрогасног друштва смо заливали јер је иза нас био веома сушан период, те смо доста рано морали да почнемо са заливањем. Наравно све то кошта и ми се трудимо и трудићемо се да максимално то покријемо.

Искористили бисмо прилику да овом поруком позовемо пре свих грађане у Александрову, где је дрворед у комшилуку тих људи, да покушају да с'времена на време залију саднице испред својих кућа и тако обезбе да саднице увек имају довољно влаге за леп и здрав развој.

Настваљамо даље за лепшу и зеленију Суботицу. Ваша Зелена оаза!

Поздрав за све добре људе!

Погледајте још: