Данас је засађено 1600м дрвореда

19. 11. 2022.

Данас је засађено 1600м дрвореда

Драги пријатељи,

Данас смо подигли 1600м дрвореда на путном правцу Суботица - Стари Жедник, на деоници пута од насеља Верушић до канала у дужини од 800м са обе стране пута.

План је да спојимо дрворедом Суботицу са Старим Жедником и крупним корацима идемо ка том циљу. Након тога идемо и на путни правац Суботица - Бајмок.

Садили смо Целтис аустралис(Гелегуња) по којој је Суботица најпознатија, али и једна врста која се показала као веома отпорна у сушним и екстремним условима каква су постала наша лета.

Још једном желимо да се захвалимо свим учесницима и волонтерима који су данас били са нама и захваљујући добро уиграној екипи за сат времена одрдили смо читав посао.

Са нама су овај пут биле суботичке компаније Флендер, Цонтинентал, Солд Су некретнине, Пелцер, СИП Телекомуникације и ИТ фирма Хтец гроуп из Београда.

Хвала компанији Војпут за помоћ приликом бушења рупа, хвала Дирекцији за управљање путевима за мерење ширине путног појаса уз помоћ њихових геометара и хвала УП Путевима Србије на сарадњи.

Ми ћемо се и убудуће трудити да будемо карика која спаја све добре људе и друштевено одговорне компаније како бисмо заједнички наставили од нашег града правити зелену оазу.

Погледајте још: