Обновљене саднице на Сегединском путу

5. 12. 2022.

Обновљене саднице на Сегединском путу

Драги пријатељи,

у претходних неколико дана извршена је замена осушених садница на деоницама Сегединског пута.

Нажалост, одређена врста садница је веома тешко поднела екстремну сушу која нас је задесила летос. Иако су редовно заливане, дошло је до засушења садног материјала првенствено на поменутој деоници и код одређене врсте садница. Да не заборавимо и пожар који се десио летос на том правцу, таман да нам додатно стане на муку. Осушене саднице су замењене садницама друге врсте.

Овај пут нисмо организовали волонтерску акцију, јер је било потребно осушене саднице извадити, проширити рупе на лицу места на веома компликованој деоници и посадити нове саднице. Из овог разлога, садња је одрађена уз ангажовање људи из Горанског расадника.

Овај дрворед подигли смо прошле године у сарадњи са ИТСуботица2030 и учешће преко 20 других друштвено одговорних компанија у донацији и волонтерској акцији, а овај пут осушене саднице смо заменили уз донацију ИТСуботица2030.

Ми ћемо и убудуће наставити истим темпом, да од наше Суботице правимо зеленији, чистији и лепши град.

Желимо да деонице на којима садимо са нашим пријатељима постану алеје зеленила и поноса сваког човека који је на било који начин допринео акцијама.

Погледајте још: