Веома је битно редовно кошење путног појаса

16. 3. 2023.

Веома је битно редовно кошење путног појаса

Малим корацима мењамо ствари набоље.

Драго нам је што су на нашу иницијативу и молбу УП Србија Путеви и компанија Војпут, која одржава постојећу деоницу, увек одговарале позитивно.

Тамо где смо подигли и где планирамо подизати дрвореде веома је битно да имамо редовно кошење целе ширине путног појаса. Постоји више фактора због којих је то важно, поред визуелног где то изгледа много боље и лепше, веома нам значи што ћемо на овај начин много лакше прићи дрвореду приликом заливања. Такође, борбе које водимо са несавесним пољопривредницима, а који нам оштећују младице, овако ћемо много лакше изгурати. Биће кошено све до ивице путног појаса и на тај начин враћаће се сваки пут до међе они појединци, који залазе у путни појас и шире своје парцеле на уштрб путног појаса и дрвореда.

Ово је процес који траје и који ће трајати, али знамо како да га решимо и на томе ћемо радити.

Велика већина пољопривредника је услишила наше апеле и можемо да констатујемо да нису оштећивали саднице.

Други апел иде нашим несавесним возачима и учесницима у саобраћају. Пуно смећа се баца поред пута и тек кад се покоси, видимо колико тога заврши где не би требало.

Молимо Вас да променимо навике и покажемо веће поштовање према својој заједници и љубав према својој земљи.

Ускоро ће кренути сезона одржавања и заливања садница, те свако ко може да се укључи и помогне је добродошао. Имамо много километара дрвореда о којима водимо бригу и свака помоћ нам значи.

На јесен планирамо наставак подизања дрвореда према Старом Жеднику и надамо се, да једном великом акцијом можемо комплетирати деоницу. Затим, полако прелазимо и планирамо на деоници регионалног пута Суботица - Бајмок.

Погледајте још: